Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie  is een pseudowetenschappelijke alternatieve geneeswijze. Een combinatie tussen de Westerse geneeskunde en de eeuwen oude Chinese Geneeskunst.

Kinesiologie (beter bekend als “bewegingsleer”), is de studie van de bewegingen van het menselijk lichaam.

Dit pseudowetenschappelijke systeem op basis van spiertesten en spiertherapie werd in 1964 gestart door George Goodheart, een Amerikaanse chiropractor. Hij gebruikte deze methode ter evaluatie van de effectiviteit van zijn eigen behandelingen.

Hij probeerde hiermee kinesiologische aspecten te verklaren door het te linken aan wat bekend staat als Oosterse visies over het stromen van energie (Qi) in het lichaam. Deze vorm is beter bekend in bijvoorbeeld de acupunctuur.

De werkwijze van kinesiologie is holistisch. Het doel is om iemand in balans te brengen – in fysiek, emotioneel, spiritueel opzicht – of om iemand in balans te brengen in relatie tot een bepaald doel.
Er wordt gekeken naar de mens als geheel en niet alleen naar symptomen.

Blokkades en onbalans in de fysieke, emotionele en energetische lichamen kunnen, volgens de Kinesiologie, via de spiertest worden opgespoord. Met een scala aan technieken kunnen deze onbalansen aangepakt worden.

Het zelfhelend vermogen van je lichaam is enorm krachtig als het geactiveerd is. Vanwege stress of andere klachten kan dat (tijdelijk) minder zijn.
Het proces van bewustwording is waar het allemaal mee begint. Vanuit daar kun je verder!