Stress release

Stress wordt ‘De ziekte van verandering’ genoemd.

Het is een natuurlijk situatie om ons aan te passen aan veranderingen die zich binnen ons en buiten ons aandienen, zowel fysiek als psychisch. We hebben positieve stress, Eustress, we voelen ons gestimuleerd, productief, energiek en in controle. En we kennen Distress, het gevoel van machteloosheid, frustratie, teleurstelling, hoofdpijnen, knopen in de maag, vermoeid, duizelig en ellendig.
Er ontstaan problemen als we ons zorgen maken om dingen waar we geen invloed op hebben, als we negatieve gevoelens onderdrukken, als we rennen maar nergens toe komen, als we ons machteloos voelen.

Er zijn talloze situaties en gedachten die ons dwingen tot een reactie. Als we ons kunnen aanpassen leven we in een ‘interessante tijd’.
Als het ons niet lukt om ons succesvol aan te passen, dan is het nog steeds een interessante tijd, maar lopen we ook het risico om slachtoffer te worden van de ‘Eeuw van stress’, waarin 50% tot 70% van de pijnklachten veroorzaakt wordt door stress.

Dus wordt het geen tijd om iets aan de ‘negatieve’ stress te doen?

Door middel van verschillende technieken waarin ik gebruik maak van de spiertest als indicator, zul je je bewust worden van waar de stress vandaag komt, wanneer het begonnen is, hoe stress te vermijden en wat je eraan kunt doen. Het doel is om onnodige stressoren in je leven te reduceren en om de psychologische reactie op stressoren te verbeteren.

Dit geeft je een nieuw gevoel van vrijheid!